Menu:

Senaste Nytt:KM i AG blir lördag den 5 oktober. Boka in

Läs mer...

Välkommen!

Vi tränar AG i Järfällagymnasterna !Maila eller skriv gärna i vår gästbok

Besök även vår Facebooksida
Behöver du...

senaste schemat, adresslista etc? Gå till menyn "dokument". Lösenord krävs för att hämta ner filer.
Uppdaterad:

2 juli 2013

Äldre artiklar på "Senaste Nytt"


BRONS PÅ LUCIACUPEN !!!

Luciacupeb 2010

Sista tävlingen på året blev Hammarbys ”Lilla Luciacupen”. Men liten blev stor då 150 gymnaster hade anmält sig och tävlade på steg 1-4. Vi hade själva en stor trupp med på 31 gymnaster. För några Minihoppsar var detta första tävlingen så det var extra spännande för de att få en ny erfarenhet.

Arrangemanget flöt på bra trots att det blev trångt i hallen. Det var inte så bra platser för publiken däremot eftersom tävling gick i träningshallen i Åkeshov. Många fick stå upp.

Våra tjejer gjorde bra ifrån sig och höll ungefär samma kvalitet som förra tävlingen. Vi en helt ny medaljör denna tävlingen. Sofie Schnitzer som tog ett brons i steg 3 och tog sin första medalj på en extern tävling. Hon var väldigt taggad inför tävlingen och hade som personligt mål att komma på pallen. Bra jobbat Sofie. Det innebär att vi tagit medalj på 5 av 6 tävlingar detta år. Ett resultat vi kan vara väldigt stolta över.

Därmed avslutar vi vår tävlingsperiod och går över på grundträning, styrka och inlärning av nya övningar.

// Jonas


GRAND SLAM i ÅKESHOV !!!

Halloween Cup 2010

Så var det äntligen dags !! Årets upplaga av Halloween Cup som arrangeras av Stockholm Top Gymnastics i Åkeshov. Detta är tredje året i rad som vi är med och den uppskattas mycket av både ledare och gymnaster. Inte minst då den avslutas med bankett och bad i simhallen.

Vi åkte dit med 24 AG gymnaster som var anmälda i fem olika steg (nivåer), från steg 1 tom steg 5. Vi kände oss väl förberedda och tjejerna var avslappnade och glada men ändå laddade. Precis som det ska vara. Tajmingen var perfekt då de flesta haft tid att sätta sina serier. Flera gånger tidigare har många gymnaster precis bytt upp sig till ett högre steg och då är det svårt att hävda sig.

Uppvärmningen var lugn då vi hade en hel timme tillgodo. Förträningen var ok men det var struligt på hoppet med olika höjder på mattberg och häst beroende på vilket tävlingssteg gymnasten var på. Den stackars redskapskillen fick springa som en jojo och fixa och trixa. Det var även mycket köer på barr och bom (som vanligt) men trots det så börjar vi lära oss att prioritera vad som ska göras på förträningen och hur man maximerar sin tid. I synnerhet handlar det om att tjejerna ska känna sig lugna och förberedda. Förträningen är inte rätt tillfälle att lära sig övningar. Här ska man vänja sig vid redskapen och bara köra igenom det som kräver några repetitioner för att de ska sitta bra.

Så drog tävlingen igång. Det var Järfällagymnaster överallt. Av åtta pooler som körde samtidigt hade vi gymnaster i fem så det var mycket blått,rött och vitt samtidigt på redskapen. Och det såg bra ut.....väldigt bra! Dessutom hade vi störst publikstöd vilket verkligen märktes. Respekt !!!! Organisatoriskt flöt allt på bra. Tiderna hölls bra och snart var det dags för prisutdelning.....Vi hade en del förhoppningar men vi hade knappast förberett oss på detta :

Steg 1 - GULD av Tea Kågström
Steg 2 - GULD x 2 av Tova Dahl ( Minihopsarna ) och Julia Eriksson
Steg 3 - GULD av Emma Edner
Steg 4 - SILVER av Emma Carpentier
Steg 5 – GULD av Lova Thingvall


GRAND SLAM !!!!!!!!!!

Dessutom hade vi flera fjärde,femte, sjätte och sjunde placeringar i de olika stegen. En otrolig framgång för JG och riktig jackpott. Det är extra glädjande att se att vi har en styrka genom hela truppen och inte bara sputspets. Långsiktigt hårt arbete och många engagerade tränare som tar sin uppgift på allvar och en bra harmoni bland gymnasterna har burit frukt och nu kommer resultaten. Motgångar kommer förr eller senare. Helt säkert. Och de bästa idrottarna formas efter hur man hanterar motgångar snarare än framgångar, men just nu ska vi njuta en stund. Det är tjejerna värda !

// Jonas
Halloween Cup 2010

Halloween Cup 2010

Halloween Cup 2010

Halloween Cup 2010

Halloween Cup 2010
Lova tog Brons i Rikscupen

Rikscupen 2010

Med stor förväntan åkte vi till Rikscupen i Uppsala. Det var en lite annorlunda upplevelse att åka och tävla med en enda gymnast. Men så är det första gången vi fått en tjej på riksmästerskapsnivå i AG. En fantastisk milstolpe i vår utveckling. Faktum är att detta var det stora målet när vi drog igång AG’n på allvar för några år sen. Denna tävling har därför ett stort symbolvärde för oss. Nu har vi nått dit. Och vi vill ha mer…

Men trots en helt ny situation var vi båda rätt avspända. Vi visste att vi gjort allt vi kunnat innan tävlingen och var väl förberedda. Lova klarade sen länge alla övningar i de obligatoriska serierna i alla fyra redskap. Visst fanns det saker att peta på och sista veckan förbättrade vi ett tiotal småsaker men det faktum att vi tittade på detaljer som snyggare händer, lite mer amplitud i hoppen, små balansmissar mm så kändes det avspänt och harmoniskt. Enda missen i protokollet var att jag utgick från filmen med de obligatoriska serierna och Pia upptäckte sista veckan när hon skulle titta på Lova att ordningsföljden på övningarna hade ändrats. Det var lätt fixat men vilken tur att Pia upptäckte det i tid.

Vi åkte dit för att se och lära och skaffa nya erfarenheter. Vi hade inga förväntningar på höga placeringar men jag hoppades att vi skulle ligga bland de 10 främsta för att få ett kvitto på att vi tänkt och gjort rätt. Vi visste ju att om Lova får till serierna som hon brukar på träningarna så borde det bli bra poäng. Men hur motståndarna såg ut hade vi ingen aning om. 30 gymnaster hade hon emot sig från hela Sverige så det skulle helt klart bli väldigt tufft.

Så var vi på plats i Uppsala till slut. Uppvärmningen gick lugnt tillväga även om det var svårt att muta in sin plats med bara en enda gymnast. Men förträningen gav lite mer stress. Det var många gymnaster som skulle få tid på redskapen så det gällde att hålla sig framme. Men vi tog oss igenom det utan större problem och alla övningarna satt bra. På hopp vi fick vi däremot inte chansen att träna på rätt bräda då den vi behövde var upptagen. Det var lite nervöst, speciellt Lova gillade det inte.

Hon började tävlingen på barr. Cool lugn sätter hon den bästa barrserien hon någonsin gjort och blir belönad med den fjärde högsta poängen. Samma sak upprepar sig på bom och fristående. Inga fall eller missar över huvud taget. Det bor en liten Carolina Cluft i denna flickan och snacka om att vara bäst när det gäller. Glada och nöjda sitter vi sen tittar på de andra tjejerna. Lova startade som andra tjej i poolen så vi hade gått om tid efter varje redskap. Inför sista redskapet, hopp, låg hon plötsligt på medaljplats. Den tidigare så avspända ledaren började nu bli lite nervös när det går upp en ljus vad som står på spel. Det behövdes ingen energidryck för att hålla sig vaken. Nu gällde det att knyta ihop säcken. Bara vi gör som på träningen så ska det gå bra. Självklart prickar Lova in formen även här och får riktigt bra poäng. Hon var visserligen något missnöjd på ena hoppet och det var inte heller det bästa hon gjort men det var mer än väl godkänt och ändå sjunde bästa poängen. Kanske spökade den där missade uppvärmningen på rätt satsbräda. När sista gymnasten gjort sitt slutade Lova på bronsplats. En helt fantastisk prestation!

Lovas mångkamps poäng blev totalt 41,400.
Barr 9,150 (4’e)
Bom 11,200 (3’e)
Fristående 10,700 (5’e)
Hopp 10,350 (7’e)

Pricken över i’et kom när en ledare kommer fram och hälsar att Agneta Göthberg, Sveriges nuvarande förbundskapten i Artistisk Gymnastik och tidigare domare på högsta internationella nivå, undrar hur gammal Lova är och gratulerar till en så vältränad och duktig gymnast och har följt henne under hela tävlingen. Bättre betyg går knappast att få. Sen ramlade det in gratulationer från alla håll och kanter, båda landslagstränarna, domare och olika föreningar och ingen hade missat vår lilla JG-gymnast.

Järfällagymnasterna har presenterat sig !!

// Jonas


Klubbmästerskapet avgjord

Hela 43 gymnaster kom till start i årets klubbmästerskap som gick på steg 1-5. Det är nytt rekord. Förra året tävlade 30 gymnaster i steg 1-3. Det går verkligen framåt. Även kvaliteten på den framförda gymnastiken har aldrig varit så bra som nu.

Syftet med KM är att förbereda gymnasterna på större tävlingar och få en positiv känsla för tävlingar och bygga självförtroende. Sett i backspegeln så uppfyllde vi detta och tjejerna var väldigt nöjda efteråt vilket var det viktigaste. Men vi får även en del bra sidoeffekter som att vi ledare får ett kvitto på om vi gör rätt och även tips på vad vi måste träna mer på. Även domarna får träna på att döma och nya blivande domare kan få öva och fasas in i denna komplicerade värld. Vi övar även på att arrangera tävlingar och närmar oss nu ett läge då vi snart kan våga oss på att arrangera vår första externa AG tävling.

Tävlingen bjöd på många väl framförda serier och fin gymnastik. Kul att se även tjejerna stötta varrandra vid missade övningar eller fall. Några av tjejerna fick även öva på att hålla huvudet kallt under hård press. Speciellt tjejerna i de högre stegen som har längre serier och därmed avslutar varje pool när de flesta andra är klara och får full uppmärksamhet. Att under totalt tystnad i hallen endast smattrade kameror framföra en tuff bomserie kräver total fokus och beslutsamhet. En stor behållning från denna tävlingen är att se tjejerna hålla för den pressen. Något de kommer ha väldigt mycket nytta av på kommande tävlingar.

Tack alla föräldrar och ledare som gjorde detta till en så bra tävling !!! Uppdraget slutfört !!!

Resultat för KM 2010. Enligt reglerna får endast pallplaceringarna redovisas för steg 1-4. Från steg 5 redovisas fullt resultat och placeringar.

Steg 1
Guld Tea Kågström
Silver Elin Andreasson
Brons Alva Marsten

Steg 2
Guld Julia Eriksson
Silver Alma Andreasson
Brons Johanna Jackson


Steg 3
Guld Emma Edner
Silver Sofie Schnitzer
Brons Linnea Lindström

Steg 4
Guld Ronja Tiving
Silver Emma Carpentier
Brons Erika Karlsson

Steg 5*

Silver Lova Thingvall Fristående 3,5 - Barr 4,0 - Bom 4,5 - Hopp 4,25

* Lova var enda tävlande i Steg 5 och hon ville själv innan tävlingen ha ett motstånd för att få medalj. För brons sattes då upp 12 poäng och minst 3 poäng (av 5) i varje redskap. För att få tre poäng är man tvungen att klara alla utföra alla övningarna i alla serierna. För guld skulle hon vara godkänd för uppflyttning till steg 6 vilket innebär minst 4 poäng i alla redskap. Lova hade en slutpoäng på 16,75 vilket är mer än 4 i snitt. Men hon fick 3,5 i fristående och inte godkänd för uppflyttning. Därför slutade Lova på silverplats.


Klubbmästerskap i Kv AG

Vi anordnar ett klubbmästerskap den 23 oktober. Gymnasterna ska vara på plats kl 09:00 och defilering är kl 10:00. Tävlingen beräknas hålla på till 13:00. Vi har 43 anmälda gymnaster i steg 1-5. Det är nytt rekord !!

Kom och heja fram våra duktiga gymnaster!!

Det är inget inträde men handla gärna i cafeet !! Alla är välkomna !

StartlistaNy tränare börjar i Flickflackarna

En ledare som heter Viktoria Such och som kommer från Umeå gymnastikförening börjar som ledare i Flickflackarna. Viktoria har själv tränat AG tills hon var 16 år och efter det fortsatte hon ett tag med truppgymnastik. Efter det blev hon AG tränare. Hon har sista åren tränar en grupp AG gymnaster i Umeå på steg 1-4.

Hon kommer att börja som ledare på torsdagarna till att börja med för att komma in i rollen. Efter ett tag flyttar hon över till måndagar då vi för närvarande har störst behov där. Efter nyår om allt fungerar så kommer hon två ggr i veckan.

Viktoria har även bakrund inom balett och dans och kommer att komplettera oss extra bra där. Vi börjar därför nu lägga upp planer för att komplettera vår nuvarande träning med mer dans och rörelseskolning. Något vi haft ett mål att lösa under lång tid.

Plötsligt så händer det brukar man säga....


Facebooksida för Järfällagymnasterna AG

Vi har nu skapat en Facebooksida som komplement till denna hemsidan. Det är enklare att dela med sig av filmer, foton, länkar och annat vid denna sidan. Gå med i gruppen !!

Järfällagymnasterna AG


Höststart

Flickflackarna drar igång träningen igen efter sommaren. Måndagen den 16'e augusti är alla gymnaster välkomna. Samma tider gäller som förra terminen


Sommarträning

Vår sommarträning är på onsdagar kl 18:00-20:00.

Alla AG gymnaster är välkomna. Ingen närvaro från gymanster behöver meddelas. Men träningar kan bli inställda beroende på ledarnärvaro. Titta alltid under menyn sommarträning här på hemsidan innan ni åker dit. Meddelande om inställd träning skrivs senast kl 16:00 samma dag.
Flera AG gymnaster har tävlat

Hammaby 2010

I söndags(25 april) tävlade Minihoppsarna för första gången med 7 glada små AG-tjejer i Hammarby Cup i Stockholm.

Det var pirriga och lite smånervösa 6-åringar och deras ledare som var där. Det gick över förväntan och efter resultatinfo så visade det sig att vi redan till nästa tävling kan flytta upp våran Tova till nästa steg.

JG visar åter igen att vi är med på AG-kartan över föreningar i Sverige. Nu längtar både tjejerna (och fler skall vi bli) och vi ledare på att snart få komma iväg igen J!

”Vi e på gång…”
Déjà vu !!!! Brons igen !!
KM 2009

I helgen arrangerades Guldpokalen i Åkeshov av Stockholm Top Gymnastics. Vi deltog med 20 gymnaster. Detta skulle troligen bli den sista tävlingen vi hinner med denna terminen.

Men efter påsklov och annat som gett lite avbrott så kände vi oss inte helt på topp. Men då tjejerna har en viss rutin nu så fanns det ändå en del hopp.

Och som de har…..Detta var faktiskt den bästa tävling vi genomfört hittills. Vi har haft fler medaljer på en tävling tidigare men de sammanlagda resultaten var bäst någonsin. Vi hade genomgående höga placeringar i alla steg. Dessutom var det många som kvalificerade sig för uppflyttning till högre steg. En väldigt skönt kvitto på att träningen går åt rätt håll.

Pricken över i’et fixade Lova som slog till och tog hem bronset igen i stege 4. Och detta trots ett nedranns fall i bom. Endast 0.25 poäng från guldet var hon, minsta möjliga marginal. Attan vad det fallet kostade men som tur var fanns hon ju kvar på pallen. Och det gillar vi ju…:-)

Suveränt jobbat alla tjejer. Vi visar JG framfötterna igen !!!

Därmed avslutar Flickflackarna sin tävlingsperiod och går in i en ny fas av styrka, flexibilitet och inträning av nya övningar. Däremot håller vi tummarna nu för Minihoppsarna som gör sin premiärtävling på söndag.

KM 2009


Brons i Eskilstuna Där satt den !!!!
KM 2009Vi var sex AG ledare och 18 gymnaster som åkte till Eskilstuna för att tävla mot gräddan av de bästa AG tjejerna i landet i vår åldersgrupp. Vi kände oss väl förberedda och alla tjejers humör var på topp. Nu skulle vi dessutom äntligen få inviga våra nya tävlingsdräkter. Snygg är bara förnamnet.

Vi tävlade i fyra olika steg/nivåer. Hela sex tjejer är nu uppe på steg 4 vilket i sig är väldigt roligt. Steg 5 motsvarar Riksmästerskapsnivå i Artistisk Gymnastik och är ett stort mål för oss att nå. Nu börjar det närma sig och vara inom räckhåll. Det bara är en tidsfråga.

138 gymnaster deltog och konkurrensen var stenhård. Det finns många bra AG gymnaster runt om i landet och det gäller att prestera på topp i alla fyra redskap för att ha en minsta chans. Ett fall på bom, en missad övning, eller dålig landing så kan det vara kört.

I höstas fick vi tillskott av Lova Thingvall som bytte inriktning från truppsidan (Miniblå) till AG och har visat sig vara en stor talang. Lova har gått från steg 1 till 4 på en termin vilket i sig är en bedrift utöver det vanliga. Hon har nerver av stål och gjorde heller ingen besviken i Eskilstuna. En bronsmedalj blev det och stor glädje och stolthet i JG lägret! Efter två fyraplaceringar i rad så fick hon äntligen presentera sig ordentligt.

Där satt den!

En titt i resultatlistan visar även att vi har stärkt hela truppen rejält och alla tjejerna har lyft sig jämfört med förra tävlingen. Antingen i högre steg eller högre poäng. Som ledare blir man då väldigt stolt, nöjd och glad. Slutet gott allting gott ! För att citera Tomas Ledin

Vi är på gång, Vi är laddade, vi är tända
Vi är på gång, Ikväll ska allting hända
Vi ska löpa linan, Kasta loss
Det finns inget slut,
Ingenting kan stoppa oss,
Vi är på gång

KM 2009


En ny gymnast börjar i Minihoppsarna

Minihoppsarna har fått in en ny tjej som heter Sofia Nordström och är född 05. Hon skulle först prova in till Minimyrorna men visade sig passa bättre i Minihoppsarna


Vår nya tävlingsdräkt har kommit

Tjohoo nu har vår nya tävlingsdräkt kommit. Snygg som attans är den också. Foto kommer upp inom kort. Ni som har beställt, glöm inte att hämta ut den


Nya foton upplagda

Foton finns nu upplagda från Flickflackarnas läger i hallen, Luciacupen, Halloween Cup och JG Kampen


Läger i hallen för Flickflackarna den 19-20 februari

Boka in läger den 19-20 februari i hallen. Vi avslutar eventuellt med klättring på lördagen. Tema för kvällen är ännu så länge hemligt.


Tre nya gymnaster till Flickflackarna

Linnea Lindström från Hammarbygymnasterna och tidigare JG truppgymnast börjar med oss. Alma och Elin Andresasson från Stockholm Top Gymnastics har också tackat jag till erbjudandet att börja hos oss. Alla tre har tidigare lämnat intresseanmälan till oss och nu när vi fick tillfälle att utöka gruppen blev de kontaktade och har provtränat och tackat ja. Varmt välkomna tjejer !!! Vi hoppas ni ska trivas hos oss


Nästa tävling Eskilstuna den 27 mars

vi siktar på att tävla i på Småstjärnecupen i Eskilstuna den 27 mars.


Nu drar vi igång träingen igen efter juluppehållet.

Måndag den 11'e januari börjar Flickflackarna sin träning. Lördagen den 16'e börjar Minihoppsarna och Minimyrorna.

Observera att vissa grupper har nya utökade träningstider.

Flickflackarna har fått en ny träningsdag utöver de tre andra på tisdagar mellan 18:00-20:00. Dagen är vigd åt gymnaster som går upp till fyra pass i veckan.

Minihoppsarna har utökat sin träningstid på onsdagar 17:00-18:30 varav 30 minuter är trampolintid. Titta under träningstider för att få exakta tider för varje grupp.


Myrorna införlivas i Flickflackarna

Julia Jackson, Ida Söderlund och Ellen Söderlund slutar i Myrorna och går över till trupptävlingsgruppen RM2. Då endast två gymnaster återstår i Myrorna införlivar vi istället dessa gymnaster i Flickflackarna.

Ytterligare förändring till våren är att Nell Carpentier har beslutat sig för att ta en paus från gymnastiken i en termin. Vår AG elit består därför nu av 19 gymnaster i Flickflackarna.


JG Kampen avgjord !!

Det sattes nytt rekord i deltagande i JG kampen 2009.

Hela 100 gymnaster deltog. Praktiskt taget hela AG sektionen var inblandad på något sätt och gjorde dagen till ett väldigt lyckat arrangemang. Tack alla som hjälpte till !!!

Under resultat hittar ni hur det gick.


Emma Carpentier tog ett brons i Halloween Cup

Årets upplaga av Halloween Cup som arrangeras av STG gick i helgen.

Vi ställde upp med 19 gymnaster. Förra året tävlade vi i steg 1 och 2 men sedan dess har vi lyft oss och tävlade nu i steg 2, 3 och 4.

Ett flertal gymnaster har nyss bytt till ett högre tävlingssteg så vi hade vi inga större förväntningar på denna tävlingen. Men tji fick vi för Emma Carpentier slog till och gjorde en repris från förra året och tog ett brons. Förra året stod Emma på pallen i steg 2. Nu knep hon en medalj i steg 3. Snyggt jobbat Emma.

Vi var alla väldigt stolta men förvånade då hon ropades upp som en Sollentunagymnast !! - Que !?! tänkte vi alla. Was ist das ?!! Undertecknad gjorde bruk av sin kraftfulla men glada stämma och misstaget rättades och vi fick till slut ett officiellt erkännande. :-)

Det är inte tillåtet att avslöja resultatlistan för 4orna men utan att säga för mycket så klarade vi oss väl i konkurrensen.

/ Jonas


Klubbmästerskap i Artistisk Gymnastik 2009 är avgjord !!

KM 2009

Detta var tredje gången vi hade ett KM i AG. Det märks att vi börjar bli varma i kläderna nu. Arrangemanget flöt på väldigt bra och alla visste vad de skulle göra. Det krävs en hel del folk till ett sådant här arrangemang och tack vare att många hjälpte till och att det fanns en hel del samlad erfarenhet från tidigare så föll allt på plats utan problem. Det var totalt 34 gymnaster som tävlade denna gången vilket är rekord i JG sammanhang. Vi har nu 15 nya tävlingsgymnaster i och med att Minihoppsarna gjorde sin första tävling.

Tävlingsformen är individuell mångkamp i den Svenska Stegserierna och därför är det totalpoängen för alla fyra redskap barr, bom, hopp och fristående som räknas. Vi hade tjejer i detta KM som tävlade på steg 1, 2 och 3. Detta är ett ”steg” ? framåt då det var första gången vi hade gymnaster på steg 3 i KM. Ett bra teckan på att utvecklingen går framåt. Har vi gymnaster på steg 4 i nästa KM ???

Medaljstriden stod mellan dessa tjejer :

Steg 1
Guld Tova Dahl
Silver Emma B…
Brons Maja Tiving

Steg 2
Guld Emma Edner och Lova Thingvall
Silver Tina Karlsson
Brons Matilda Hildingsson

Steg 3
Guld Ellen Söderlund
Silver Ida Söderlund
Brons Ronja Tiving

Vi är väldigt stolta över alla tjejerna som verkligen gjorde sitt allra bästa när det gäller. Tack alla som hjälpte till för er insats!! Det blev ett väldigt lyckat arrangemang !!

/ Jonas


Snart gymnastikstart !!

Myrorna och Flickflackarna börjar på måndag den 17 augusti. Minihoppsarna börjar sin träning 5 september. Minimyrorna börjar 12 september.

Observera att träningstiderna är förlängda för Myror och Flickflackar och Minihoppsarna tränar nu två dagar i veckan. Titta under menyn Träningstider för exakta tider.


Sommarträningen är slut

Sommarträningen är slut. Vi kommer inte att ha träning på måndag den 10 aug pga gymnastikveckan.


Fler foton upplagda

Nu finns det foton upplagda från avslutningslägret i hallen 12 juni. Även foton på Minihoppsarna under 2008 finns inlagt

Finns under menyn "foto". Direktlänkar finns annars här...

Läger i hallen juni 2009

Minihoppsarna 2008

GladiatorernaSommarträning

Välkommen till sommarträning varje måndag kl 17:30-19:30.

Alla AG gymnaster är välkomna !!


Silver i Eskilstuna

Silver till Emma

Ordningen är återställd! Emma Edner visade vägen och tog ett silver i Småstjärnecupen i Eskilstuna i helgen.

Ett 120 tal gymnaster från föreningar runt om i Sverige tävlade i steg 1-4. Vi ställde upp med 17 tjejer i tre klasser, steg 1, 2 och 3. Det var riktigt tuff konkurens och Eskilstuna dominerade som vanligt. Men vi ville också vara med och leka och Emma knep en silvermedalj åt oss. Därmed har vi åter visat att vi vill vara med och slåss om medaljerna.

Nu höjer vi våra målsättningar ytterligare. Ett steg i taget som man säger…

Glada AG hälsningar // Jonas


Snart är det dags för tävling i Eskilstuna. Sista dagen för anmälan är på fredag den 24. Alla tävlingsklara gymnaster som inte kan åka måste meddela detta till Jonas så vi inte betalar en anmälan i onödan.


Träning under påsken blir så här för Myrorna och Flickflackarna

Lördag 4 april - TRÄNING

Måndag 6 april - TRÄNING

Torsdag 9 april - INSTÄLLT

Måndag 13 april - TRÄNING


Jag (Jonas) har varit med i ett projekt som heter "RM i Sikte" och nu snart pågått i 4 år. De som hållt i projektet heter Sebastian och Helena Melander. Sebastian har även nyligen blivit juniorlandslagstränare i AG. Nu har radiosporten gjort en interview med dem och deras gymnaster. Vill ni höra gå in på denna länken SVT och TV4 har också gjort interviewer och TV sporten sänder torsdag den 26 mars inför EM i Milano som går 31 mars - 5 april.


Eurosport sänder från EM i Milano. Dessa tider gäller Eurosport sänder från finalerna, Eurosport sänder från finalerna (OBS NYA TIDER: direktsändning 4 april 16.30 - 18.30, sammandrag 5 april 18.00 - 19.00.). Läs mer här


Ny websida för hela AG sektionen Äntligen fick vi tid att skapa en samlingsplats för AG sektionen. här kommer vi samla dokument och information om AG grupperna. Skriv gärna in något i gästboken :-)


Den 9 eller 10 maj är det Småstjärnecupen i Eskilstuna. EGF arrangerar. Boka in redan nu. Vi planerar att vara med.


SM i gymnastik kommer att gå i Uppsala 29-31 maj. Boka in så kanske vi kan gemensamt åka dit och titta. Läs mer här SM 2009Veronica Wagner

Can you cartier replica sale anything else I may have not seen. Staying in the price range of what I've already paid. I need to know how to handle ordering my watch that's already been paid for. There are a number of breitling replica in my cart that I like and would prefer to get the largest face Rolex in the cart or refund my cartier replica uk to my card. How can we either get the watch to me ASAP or my money back ASAP. I am wanting an answer on my order or my money back. I've spent time waiting on you and your replica watches sale to just sit and pay and get nothing in return. Please contact me as soon as tag heuer replica or I'll take other measures of obtaining what's rightfully the Rolex Replicas of mine. Your company clearly states that I am able to ship it back within 14 days of receiving the hublot replica sale. I am not particularly afraid of customs since replicas are typically imported and not exported.